Összefognak az áruházak és a hatóságok a rágcsálók ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 09. 12:35

Közös programot dolgozott ki a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) az élelmiszer áruházakban előforduló rágcsálók visszaszorítása érdekében.

A két szervezet közös pénteki közleménye szerint a hatóságok március 7-én, a tíz legnagyobb áruházlánc vezetőinek és minőségbiztosításért felelős munkatársainak ismertették az időszakonként tapasztalható rágcsálófertőzöttség megszüntetésének lehetőségeit.

Az ellenőrzések kitérnek a védekezés folyamatának vizsgálatára, így a kereskedés technológiai területeit, a hulladékkezelést és a takarítás módját is vizsgálják. Külön figyelmet fordítanak a rágcsálók megtelepedési lehetőségeinek vizsgálatára. Amennyiben a termékek beszállítása során kerül rágcsáló az áruházakba, a hivatalok a szállítási útvonalon visszafelé ellenőrzik a beszállító vállalkozásokat.

Az egyeztetésen jelen lévő tíz áruházlánc 16 képviselője üdvözölte a hatóságok kezdeményezését, és kérte a további aktív együttműködést a probléma hatékony kezelése érdekében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink