Őrült sörök reggelire
Ha délelőtt 11 előtt, némi lelkiismeretfurdalással a korai időpont miatt felbontunk egy sört, megnyugtató az érzés: reggelizünk! Más értelmét alig látjuk az amerikai Folksbier sörfőzde Glow Up nevű termékének (1). A Berliner Weisse típusú sört ugyanis a Black Seed pékséglánc maradék bageleivel főzik (meg egy kis plusz mézzel, amivel a lánc bageleit süti). A duplán fermentált sör alkoholtartalma 5,0% V/V.
Némileg erősebb (5,5% V/V), de sokkal őrültebb a sour ale típusú Sour Me Unicorn Farts (Egyszarvúszellentés) fantázianevű gyümölcsös gabonapehelysör (2). Ehhez a DuClaw Brewing főzde a Diablo Doughnuts cukrászdával működött együtt, semmit nem bízva a véletlenre: a nagyon nagy gyerekek kedvéért ehető csillámmal telerakva az italt.
Feltehetően ezután már senkit nem lep meg a Smartmouth Brewing főzde Saturday Morning (Szombat reggel) IPA-ja (3), amit a nálunk is ismert Lucky Charms reggelizőpehellyel főznek, ami egyébként zabbal és gyümölcsös mályvacukordarabokkal készül.
Úgy tűnik, a folyamatos verseny a sörök világában is új és újabb ízpárosítások kipróbálására ösztönzi a gyártókat, ami az évtized második felében egyre több bizarrnak tűnő eredményhez vezetett. Egy-két éve megjelentek például a különféle sütemények, torták ízét – akkor még csak utánzó – sörök. A stoutokból vagy a porterekből amúgy is gyakran kiérződnek csokoládés ízjegyek, de ha a brownie, a crème brulée, a tiramisu vagy éppen a mentolos keksz ízvilágát produkálják – és nemcsak stoutok, de akár ale-ek is –, az már az újdonságra fogékony sörisszák fantáziáját megmozgató trend. //
Kapcsolódó cikkeink
Donald Trump tervezett vámjai kihívások elé állítják az amerikai alkoholipart
Donald Trump, az Egyesült Államok elnökjelöltje, 25%-os vámot javasolt a…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >