Országos gyorstöltő-hálózatot terve kiépíteni az Aldi Svájcban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 28. 09:05

A Gofast céggel társulva tervez az Aldi Suisse 2024 nyarától 240 svájci üzletéből mintegy 150-ben elektromos autók számára gyorstöltő állomásokat kialakítani.

A Svájcban országszerte több mint 100 gyorstöltő-állomásból álló hálózattal gyorstöltési megoldásokat kínáló Gofast célja kezdetben az, hogy üzletenként nyolc töltőpontot hozzon létre, amely később az üzlet méretétől és a kereslettől függően 16-ra bővíthető – közölte a diszkontlánc.

Ezzel a kezdeményezéssel az Aldi Suisse az első olyan üzletlánc kíván lenni Svájcban, amely országos gyorstöltő-hálózatot épít ki az elektromos autók számára.

Az új állomások „High Power Charging” oszlopokkal lesznek felszerelve, töltőpontonként akár 300 kW töltési teljesítménnyel. Ez lehetővé teszi, hogy az autósok mindössze tíz perc alatt akár 200 kilométeres hatótávolságra töltsék járműveiket. Egy akkumulátor feltöltése átlagosan mindössze 25 percig tart és a kereskedő a járművek töltéséhez környezetbarát svájci villamos energiát használ fel.

Fizetni hitelkártyával, e-mobilitás kártyával vagy applikáción keresztül lehet majd.

Az Aldi és a Gofast együttműködése megkönnyíti és kényelmesebbé teszi az elektromos autók tulajdonosai számára a vásárlás közbeni töltést.

ESM

Kapcsolódó cikkeink