Ön is jelölhet szakembert a Gundel-díjra

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 07. 20. 11:37

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2021-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj megpályázására, illetve jelölésre.

Sokan a vendéglátó szakma Kossuth-díjának nevezik

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát a honlapunkon olvashatják.)

Eddigi díjazottak:

  • Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
  • Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
  • Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
  • Csapody Balázs – 2017.
  • Rosenstein Tibor – 2018.
  • Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
  • Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehetEnnek feltétele az MVI honlapjáról (www.mvi.hu) letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

A benyújtási határideje: 2021. szeptember 10. (péntek) éjfél

A Kitüntetési Bizottság 19 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:

  • ­     Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  •      Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • ­     Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • ­     Magyar Éttermi Szövetség,
  •      Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • ­     Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • ­     Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • ­     Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • ­     a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • ­     a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egy képviselője,
  • ­     a Gundel család egy képviselője,
  •      a Gundel Étterem,
  • ­­     a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • ­     a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • ­     a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • ­     a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • ­     a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • ­     a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
  •      a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján 2021. szeptember 23-án szerdán 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhető.

Kapcsolódó cikkeink