Versenyfelhívás a WorldSkills Szakmák Olimpiájára – Abu Dhabi 2017

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 01. 24. 10:19

2017-ben Abu Dhabiban, a szakmák olimpiájának” is nevezett WorldSkills versenyen
fiatal szakemberek – szakmunkások, technikusok, főiskolai és egyetemi hallgatók, szakközépiskolások és végzős szakiskolai tanulók – is megmérettetik tudásukat Pincér szakmában (Restaurant service) – az ő jelentkezésüket várja a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Metro Kereskedelmi Kft., az Accor-Pannónia Hotels Zrt. együtt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával.

Képernyőfotó 2017-01-25 - 0.23.00

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik vállalják:
• A több fordulós válogatóversenyeken való részvételt.
• A szponzorok és szakértők közreműködésével vezetett 5 hónapon át tartó intenzív felkészítést az általuk biztosított képzőhelyeken.
• Akik betöltötték a 18. életévüket és 1995. január 1. után születtek

A www.skillshungary.hu weboldalon a versenyezni szeretnék/jelentkezés menüpont alatt található online űrlap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2017. február 27.

Tervezett menetrend:
Előválogató tervezett időpontja: 2017. március 10. 8.00 óra
Helye: METRO Gasztroakadémia
2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.
Mit kell hozni? pincér egyenruha, dugóhúzó, toll, gyufa, textilkesztyű
Döntő tervezett időpontja: 2017. április 24 – 26.
Helye: Szakma Sztár Fesztivál
HUNGEXPO Budapest Albertirsai út 10.
Mit kell hozni? pincér egyenruha, dugóhúzó, toll, gyufa, textilkesztyű

Mi várható a válogatón?
Díszasztal terítés, asztal bekasírozás, szalvétahajtogatás, pezsgőfelszolgálás, sztenderd koktélok készítése, pezsgőfelszolgálás, vörösbor dekantálása, ételfelszolgálás bankett és fine dining stílusban, gyümölcsfaragás, kávé és cappuccino készítés.

A versenyen magas színvonalú egyéni munkára való képesség, magas szintű szakmai tudás, szakmai alázat, kreativitás, stressz tűrő képesség valamint érzelmi kiegyensúlyozottság nélkülözhetetlen. A verseny hivatalos nyelve az angol, így társalgási szintű, szakmai angol nyelvtudás szükséges.
A jelen kiírás szerinti hazai válogató versenyen résztvevő versenyzőknek a WorldSkills versenyleírásnak megfelelő, de rövidített időtartamban végrehajtandó feladatokat kell teljesíteniük.
A válogató verseny előtt – a jelentkezők számától függően – írásbeli előválogató is megrendezésre kerülhet.
A legjobbak egy döntő válogatáson (a Szakma Sztár Fesztivál keretében és idején) vesznek részt, ahol meghatározásra kerül a két legjobb (I. és II. helyen végzett) versenyző. Ennek a két versenyzőnek szükséges vállalni előre egyeztetett időpontokban a 20 hetes intenzív felkészülésen való részvételt. A válogató versenyek célja, hogy felmérjük, ki milyen szakmai tudással, technológiai- és alapanyag ismerettel rendelkezik, hogyan tud időkorlátok között dolgozni, hogyan tudja használni az adott alapanyagokat, eszközöket, milyen általános és szakmai angol nyelvi tudással rendelkezik, és mindeközben hogyan képes megbirkózni a versenyhelyzetből adódó stresszel.

További információk:
www.skillshungary.hu, [email protected], [email protected]