Oltásra biztatnak a nagy márkák az USA-ban

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 04. 23. 11:05

A biztonságos visszanyitás jegyében a nagy amerikai márkák, köztük a Budweiser is, grátisz termékkel ösztönzi az oltás felvételét az Egyesült Államokban.

Oltakozásra buzdít a Budweiser

Bár az USA-ban a felnőtt lakosság több mint fele, kb 130 millióan, már legalább az első covid-elleni védőoltást megkapta és 33% már teljesen védettnek tekinthető, még mindig kb 25% elzárkózik az oltás elöl. Őket szeretnék meggyőzni a nagy márkák, hogy a pandémia megfékezése érdekében fogadják el a vakcinát.

Újra találkozók, biztonságosan

A Budweiser ingyen sört ajánlott fel az első 10 ezer jelentkezőnek, akik a „Reunite with Buds” (Újra együtt a Buds-al) felhívásra válaszolva elküldik az oltásigazolásukat, akár egy selfie formájában az ABeerOnBud.com oldalra. Válaszul egy 5 dolláros virtuális kártyát kapnak, amit adott helyeken sörre válthatnak.

Az akciót egy régebbi, népszerű reklámspot megújításával népszerűsítik és április 26-án az országos televízióban is levetítik. A közösségi médián már egy héttel korábban látható volt a videó. Az anyacég AB InBev az egymás felé rohanó kölyökkutya és a márka ikonikus paripája egymásra találásával  az újranyitásra, a találkozási lehetőségre és ehhez az oltás nyújtotta biztonságra hívja fel a figyelmet.

Hűségprogram

Az aktivitáshoz egy lojalitás program is kapcsolódik. Az ABeerOnBud.com webhely arra kéri az embereket, hogy csatlakozzanak vagy jelentkezzenek be az Anheuser-Busch My Cooler hűségprogramjába, amely lehetővé teszi a tagok számára, hogy pontokat gyűjtsenek, amelyeket logózott cikkekre válthatnak be. A promóció május 16-án ér véget, vagy amikor az összes díj gazdára talált. A pontgyűjtés a Budweiser vakcinatudatossággal kapcsolatos erőfeszítéseinek része, amelyet a márka a Super Bowl előtt indított el. 37 év után ugyanis először nem hirdetett a Budweiser a nagy döntőn, ehelyett a tervezett budgetet az év folyamán az oltakozás népszerűsítésére költi. Áprilisban, a Nemzeti Sörnap alkalmából jelentették meg a „Good Times Are Coming” (Eljönnek a jó idők) című videót, amiben felidézik a gondtalan összegyülekezés boldog pillanatait, ami a vakcinának köszönhetően újra beköszönthet.

És még sokan mások

Hasonló promócióval rukkolt elő a rivális sörmárka, a Samuel Adams is, az első 10 ezer jelentkezőnek ingyen sört kínál és vicces, országos Tv reklámmal kampányol.

A Krispy Kreme fánk-lánc is egész évben ingyen fánkot biztosít a beoltottaknak. A Drop alkalmazás pedig extra pontokat ajánlott fel azoknak, akik az Instagramon posztolják oltással kapcsolatos fotójukat a #DropCOVID hashtaggel.

Ezek az erőfeszítések is jelzik, hogy a márkák hajlandók marketing kreativitást és erőforrást is belefektetni a közegészségügyet támogató üzenetekbe.

Kapcsolódó cikkeink