Olaszországban csökkent a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 11. 08. 11:25

Augusztus után szeptemberben is csökkent az olaszországi kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz mérve – derült ki az olasz statisztikai hivatal (ISTAT) szerdán közzétett adataiból.

Csökkenés itt is

Szeptemberben 0,3 százalékkal csökkent az olaszországi kiskereskedelmi forgalom értéke az augusztusban jegyzett 0,4 százalékos zsugorodást követően.

Az élelmiszerek értékesítése 0,2 százalékkal, az élelmiszeren kívüli termékeké pedig 0,5 százalékkal esett vissza.

A kiskereskedelmi eladások volumene egy hónap alatt 0,6 százalékkal csökkent az augusztusi 0,5 százalékos esés után, ami a fogyasztói kereslet gyengülését jelzi az inflációs nyomás miatt.

A harmadik negyedévben a kiskereskedelmi forgalom értéke nem változott, az eladások volumene viszont 1,3 százalékkal csökkent a második negyedévhez képest.

Éves összehasonlításban az olaszországi kiskereskedelmi forgalom értéke 1,3 százalékkal, 2022 októbere óta a leglassabb ütemben nőtt szeptemberben az előző havi 2,4 százalékos bővülést követően. A kiskereskedelmi eladások volumene ugyanakkor 4,4 százalékkal csökkent éves összehasonlításban az év kilencedik hónapjában – áll az ISTAT honlapján közzétett közleményben.

Kapcsolódó cikkeink