Olasz éttermet nyit Budapesten a brit sztárséf

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 29. 10:50

2016 tavaszán Budapesten megnyílik a Jamie's Italian, így Magyarország lesz a harmadik európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit – olvasható az index.hu-n.

jamies italian

Nagy-Britanniában már mintegy negyven olyan olasz étterem található, ami Jamie Oliver útmutatásai alapján működik, az európai kontinensen azonban csak most kezdődik a terjeszkedés. Az angol szakács eddig csak Moszkvában és Isztambulban nyitott éttermet, és a napokban nyílik egy Rotterdamban.

A Jamie's Italian Angliában nagyon népszerű, a brit sztárséf nem ment el a nehezen megfizethető, és sokszor körülményes fine dining irányba, hanem viszonylag hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de nagyon jó minőségű alapanyagokból.

A Jamie's Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra, és igen komoly előírásoknak kell ehhez megfelelniük. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem, többek között a Spíler tulajdonosa és az ÉS üzemeltetője, és övék a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is.

Jamie Oliver a világ egyik legsikeresebb és legjövedelmezőbb üzleti vállalkozását építette ki amióta Pucér szakács néven elindította főzőműsorát. A Jamie-birodalom értékét ma közel 150 millió angol fontra becsülik és mintegy 7000 ember dolgozik neki. 15 év alatt 37 millió könyvet adott el, szinte minden könyve a toplisták élén landolt.

A séf, akit a magyar tulajdonos választhat ki, valószínűleg magyar szakács lesz, de a végső döntésbe beleszólnak Jamie-ék, és a leendő séfnek részt kell vennie egy 8 hetes képzésen Londonban. Az étteremben csak Jamie receptjeiből dolgozhatnak majd, de az étlap mellett lesz táblás, napi ajánlat is, erre felkerülhet a séf kreációja is, amennyiben Londonban ezt jóváhagyták.

Az étterem a budai várban lesz, Zsidai a várban lévő birodalmát szeretné tovább építeni, és tudatosan akarja odavezetni a magyarokat is. A család eddig is több éttermet üzemeltetett ott, övék például a Pest-Buda és a Spíler sörkert a Kapisztrán téren. A kiszemelt épület Virág Csaba építész egy 1968-as alkotása, a volt Hadik étterem,melyet teljes egészében felújítanak majd. (index.hu, Kalas Györgyi)

 

Kapcsolódó cikkeink