Magazin: Kihagyhatatlan
Hamvas Zoltánt, a Sirha Budapest elnökét, aki nem mellesleg a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a Pannon Gasztronómiai Akadémia alelnöke és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Gasztronómiai társelnöke is, kérdeztük arról, miben látja a Sirha szakkiállítás jelentőségét. Íme a válasz!
Hamvas Zoltán
elnök
Magyar Bocuse d’Or Akadémia
Miért éppen a Sirha? A Sirha Budapest szakkiállítás minden bizonnyal kihagyhatatlan esemény a régió élelmiszeripari és vendéglátóipari ágazatában dolgozó szakemberei számára, hiszen itt találkozik a szakmai közönség a szektor újdonságaival és legjavával. A Sirha Budapest nem csupán egy olyan esemény, amely lefedi a gasztronómiát, a szállodaszektort, a vendéglátást, az élelmiszer-kereskedelmet, a sütőipart és minden ezekhez kapcsolódó szolgáltatást, de össze is hozza az élelmiszeripari szolgáltatások és a gasztronómia minden ágazatát.
És hogy hogyan teszi mindezt? Először is a széles termékkínálat mellett izgalmas és sokféle programot is kínál, valamint szakmai előadásoknak és bemutatóknak is helyet ad. Az eseményt a keretein belül megrendezett versenyek teszik még vonzóbbá, többek között a közétkeztetésben dolgozó szakácsok, a cukrászok vagy épp a baristák versenye.
Felesleges lenne tagadnom, hogy a sokszínű programkínálatból a Bocuse d’Or verseny áll hozzám a legközelebb, hiszen a legutóbbi Sirha Budapest alkalmával olyan mérföldkövet élhetett meg a honi gasztronómia, amely minden szempontból felejthetetlen nemcsak a szakma, hanem egész Magyarország számára. 2016 májusában a magyar csapat nyerte a Bocuse d’Or európai válogatóját, amelynek így a Sirha Budapest látogatói is részesei lehettek. Úgy gondolom, minden szempontból példaértékű eseményt tudtunk lebonyolítani.
A Sirha Budapest következő alkalommal sem zajlik majd a Bocuse d’Or izgalmai nélkül, hiszen ekkor kerül majd sor a magyar versenyző kiválasztására. Remélem, az új csapat is hasonlóan sikeres lesz, akárcsak a kiállítás résztvevői és látogatói. //
Kapcsolódó cikkeink
Pénztárgépmentes vendéglátó- és élelmiszerüzletek Budapesten
A 2018-as és 2020-as Sirha Budapest szakkiállításon építettük meg és…
Tovább olvasom >A Fény Utcai Piacon nyit éttermet az ország egyik legismertebb séfje
Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal…
Tovább olvasom >Megoldáscsomagokat kínálnak
A Sirha 2018 szakkiállítás egyik – elhelyezésében is – központi szereplője a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >SweeTEN 4.0
Újabb mérföldkő az ipartestület tehetséggondozó tevékenységében: a Nemzeti Tehetség Program…
Tovább olvasom >639 millió csomag naponta – A nap videója
Kínában vagyunk – még az is lehet, hogy többségében nem…
Tovább olvasom >