Nyolchavi mélypontra jutott a fogyasztói hangulat a világ legnagyobb gazdaságában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 14. 11:04

Nyolchavi mélypontot ért el júliusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek előzetes eredményét pénteken tették közzé.

new york

Júliusban a fogyasztói hangulatindex előzetes, becsült értéke az utóbbi nyolc hónap legalacsonyabb szintjére, 93,1 pontra csökkent a júniusi 95,1 pontról.
Elemzők 95,0 pontos végleges értéket vártak júliusra.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója a júniusi 83,9 pontról 80,2 pontra csökkent júliusban, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig 112,5 pontról 113,2 pontra emelkedett.
Az egyéves időtávú inflációs várakozás júliusban 2,7 százalékra nőtt a júniusi 2,6 százalék után, az öt-tíz éves inflációs várakozás pedig a júniusi 2,5 százalékos szint után júliusban 2,6 százalék volt.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz embert kérdeznek meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink