Növekedhet a növényi alapú élelmiszerek ára
A francia Roquette szerint az alacsony terméshozam és az egyre növekvő igények miatt növekedésnek indulhat a növényi alapú élelmiszerek ára.

Nagyobb kereslet, magasabb ár
Az altneratív fehérjék piaca az elmúlt években óriásit fejlődött, és számos komoly befektetőt vonzott globálisan, többek között a Nestlét a PepsiCo-t, és az Archer Daniels Midlandot, akik mind arra számítanak, hogy jelentősen növelhetik bevételeiket az egészséges étkezés fontosságának fókuszba kerülése által.
Ám többek között a borsótermelés jelentősen visszaesett ebben az évben, elsősorban a komoly aszályoknak köszönhetően, amely nagyon komoly károkat okozott a világ egyik legnagyobb borsótermelője, Kanada számára, és 120 %-os árnövekedést eredményezett.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Forró a helyzet a legelőn – hőstressz kutatások a legeltetett húsmarhatartásban
A nyári aszály a növénytermesztés mellett az állatartókat is komoly…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: nagy szükség lenne további csapadékra
Bár múlt héten a júniusi rendkívüli szárazság után számottevő csapadék…
Tovább olvasom >Vízválasztó év a szőlészetben: így küzdenek a borászok az aszállyal
A virágzás utáni szakaszban járó szőlőültetvények számára most kritikus a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >