Növekedhet a növényi alapú élelmiszerek ára
A francia Roquette szerint az alacsony terméshozam és az egyre növekvő igények miatt növekedésnek indulhat a növényi alapú élelmiszerek ára.

Nagyobb kereslet, magasabb ár
Az altneratív fehérjék piaca az elmúlt években óriásit fejlődött, és számos komoly befektetőt vonzott globálisan, többek között a Nestlét a PepsiCo-t, és az Archer Daniels Midlandot, akik mind arra számítanak, hogy jelentősen növelhetik bevételeiket az egészséges étkezés fontosságának fókuszba kerülése által.
Ám többek között a borsótermelés jelentősen visszaesett ebben az évben, elsősorban a komoly aszályoknak köszönhetően, amely nagyon komoly károkat okozott a világ egyik legnagyobb borsótermelője, Kanada számára, és 120 %-os árnövekedést eredményezett.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Agrometeorológia: további bőséges csapadékra lenne szükség a vegetáció optimális fejlődéséhez
További bőséges csapadékra lenne szükség a vegetáció optimális fejlődéséhez, mivel…
Tovább olvasom >Vízválság Magyarországon: egyre nagyobb a szárazság, sürgető lépések kellenek
Az elmúlt évtizedekben Magyarország vízkészletei folyamatos csökkenést mutatnak, miközben az…
Tovább olvasom >50%-ra növelné a növényi fehérje arányát kínálatában az Ahold Delhaize
Az Ahold Delhaize az általa forgalmazott európai élelmiszer-kereskedelmi márkák körében…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >