Növekedhet a növényi alapú élelmiszerek ára
A francia Roquette szerint az alacsony terméshozam és az egyre növekvő igények miatt növekedésnek indulhat a növényi alapú élelmiszerek ára.
Az altneratív fehérjék piaca az elmúlt években óriásit fejlődött, és számos komoly befektetőt vonzott globálisan, többek között a Nestlét a PepsiCo-t, és az Archer Daniels Midlandot, akik mind arra számítanak, hogy jelentősen növelhetik bevételeiket az egészséges étkezés fontosságának fókuszba kerülése által.
Ám többek között a borsótermelés jelentősen visszaesett ebben az évben, elsősorban a komoly aszályoknak köszönhetően, amely nagyon komoly károkat okozott a világ egyik legnagyobb borsótermelője, Kanada számára, és 120 %-os árnövekedést eredményezett.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Számos termék drágulása várható az aszály miatt
Az idei aszályos nyár súlyos csapást mért a magyar mezőgazdaságra,…
Tovább olvasom >Kihívásokkal teli piac: miért nehéz fenntarthatóan termeszteni az édesburgonyát Magyarországon?
Bár az édesburgonya népszerűsége és a kereslet iránta folyamatosan nő…
Tovább olvasom >Az idei aszály a hazai konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt
Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >