Nobilis Márton: a sonka, tojás, torma külön figyelmet kap a tavaszi szezonális ellenőrzésnél
Külön figyelnek a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, például a tojásra, sonkára, tormára, édesipari termékekre vagy a borokra – mondta az Agrárminisztérium (AM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Nobilis Márton közölte, az ellenőrzésben a kormányhivatalok és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai közösen vesznek részt.
Az államtitkár szerint Nébih felelőssége az is, hogy „a magyar családok asztalára jó minőségű élelmiszer jusson azokban az időszakokban is, amikor a kereskedő szeretne mindent eladni”.
Kiemelte, az ellenőrzésnél nem nagy büntetések kiszabásáról van szó, hanem arról, hogy biztosítsák a fogyasztóknak, hogy ebben az időszakban is azt a minőséget kaphassák, amit elvártak.
Nobilis Márton a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fontosnak nevezte, hogy mind a fogyasztók, mind a kereskedők figyeljenek az élelmiszerbiztonságra. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jelezze a Nébih zöld számán, ha egy termék romlott, minősége nem megfelelő.
Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arra is felhívta a figyelmet, hogy a szülők szeretnek a gyerekeknek húsvéti nyulat ajándékozni, ugyanakkor mindenkitől azt kérte, állatvédelmi szempontok alapján fontolják meg, hogy tudnak-e otthon nyulat tartani.
Kapcsolódó cikkeink
Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >Nébih: jelölési és élelmiszerminőségi hibát is találtak a rumok ellenőrzésekor
Rumokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), egy terméknél jelölési…
Tovább olvasom >Szép, de veszélyes: miért ne hozzunk növényt a nyaralásból?
Súlyos veszélyt jelent Magyarország növényvilágára a Xylella fastidiosa baktérium, ami…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >