NHS: „Szégyelljék magukat a pánikvásárlók!”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2020. 03. 23. 08:30

Igen határozottan fogalmazta meg véleményét Stephen Powis, az NHS England nemzeti orvosigazgatója, miután egy kemény műszakot követően egy egészségügyi dolgozók egy része nem tudott magának ennivalót venni, mivel a boltokból estére mindent felvásároltak a fogyasztók.

Powis egy videóra hivatkozva mondta ki kendőzetlenül gondolatait. A videóban egy sürgősségi ellátásban dolgozó nővér, Dawn Bilbrough könnyek között meséli el, hogy a műszak végeztével élelemért indult, de már semmit nem tudott vásárolni.

„Mindannyiunknak szégyellenünk kellene magunkat, hogy ez történik”, fogalmazott Powis. „Ez elfogadhatatlan. Éppen azokról az emberekről van szó, akik rólunk, vagy szeretteinkről fognak gondoskodni az elkövetkező hetekben. Ne halmozzuk az élelmiszerkészletet, ne vásároljunk önző módon, máskülönben az egészségügyi dolgozóknak nem lesz hozzáférése a legalapvetőbb árucikkekhez”- tette hozzá Powis.

Helen Dickinson, a BRC vezérigazgatója hozzátette, hogy rengeteg élelmiszer van az ellátási láncban: „Félmilliárd kilóval több élelmiszer van felhalmozva a háztartásokban, mint három héttel ezelőtt, szóval gondoskodjunk róla, hogy legalább egy részét elfogyasztjuk.”

Retail Gazette

Kapcsolódó cikkeink