NGM: 55 hónapja folyamatosan bővül a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 03. 23. 11:40

A kiskereskedelmi forgalom már 55 hónapja folyamatosan bővül – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

A KSH csütörtökön kiadott jelentése szerint januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 7,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az adat 0,3 százalékponttal nagyobb a március 5-én kiadott első becslésnél.
A helyettes államtitkár hozzátette: az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 774,6 milliárd forint volt.
Pomázi Gyula elmondta, a kiskereskedelemben és a digitális kereskedelemben az év további részében is növekedésre számítanak. A pozitív várakozások többek között a 6 éves bérmegállapodásnak köszönhetőek, hiszen ezáltal több pénzzel rendelkezik a lakosság.
Kiemelte: a bérmegállapodás értelmében 2018. január 1-től a minimálbér 8, a szakmunkás garantált bérminimum pedig 12 százalékkal nőtt. (MTI)

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink