Nestlé: cukor helyett újrafeldolgozott kakaógyümölcs
Miközben az édességgyártók folyamatosan azért küzdenek, hogy csökkentsék a hozzáadott cukor mennyiségét, a Nestlé a kakaógyümölcsből származó péppel kívánja édesíteni néhány termékét, köztük a hamarosan megjelenő Incoa szeletet.
A kakaógyümölcs pépje eddig hulladékkén végezte a gyártás során, ám a Nestlé felismerte az értékét, hiszen felhasználásával két legyet üt egy csapásra, hiszen egyszerre csökkentheti a hozzáadott cukor és a keletkező hulladék mennyiségét.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
80 millió svájci frankot invesztált a Nestlé szerbiai üzemébe
Nyolcvan millió svájci frankot (83,4 millió eurót) ruházott be a…
Tovább olvasom >Garden Gourmet Falafel
Megérkezett a Garden Gourmet Falafel! A számos európai országban nagy…
Tovább olvasom >Adattudományi módszerekkel és az AI segítségével azonosít a Nestlé a „klímarezisztens kávécserjéket”
A Nestlé szakértői azt vizsgálják, hogy a fejlett adattudomány és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyedülálló, objektív mutatókon alapuló pályázat indul: megnyílt a HBLF Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerés pályázati időszaka
A Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerést azok az idehaza működő…
Tovább olvasom >Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >