Nestlé 500 millió eurót ruház be brazíliai csokoládé- és kekszüzletágába

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 18. 09:44

A Nestlé 2,7 milliárd rúpia dollárt (500,6 millió eurót) tervez beruházni brazíliai csokoládé- és kekszüzletágába 2026-ig, ami háromszorosa az elmúlt négy évben eszközölt beruházásainak.

A svájci multinacionális vállalat a forrásokat gyárai gyártósorainak bővítésére és korszerűsítésére, valamint új termékek fejlesztésének felgyorsítására kívánja fordítani.

A bejelentett beruházás jelentős részéből a Caçapava, Vila Velha és Marília gyárak gyártósorait korszerűsítik és bővítik, amelyek több mint 20 ország exportközpontjai is egyben.

Caçapavában a Nestlé a KitKat márkát gyártja, míg Vila Velahában a termelés a Garoto csokoládémárkára összpontosít. A maríliai üzemegységben kekszek készülnek.

Patricio Torres, a Nestlé Brasil kekszekért és csokoládékért felelős alelnöke szerint „a Nestlé brazíliai tevékenysége az évek során folyamatosan és fenntarthatóan növekedett. Csak az elmúlt 12 hónapban 24%-os növekedést értünk el, ami a csokoládé- és kekszportfólió iránti jelentős brazíliai keresleten alapul”.

Az elmúlt években a Nestlé Brasil bővítette csokoládé- és kekszmárkakínálatát, megújította portfólióját, valamint új formátumokkal és ízekkel kísérletezett.

ESM

Kapcsolódó cikkeink