Népszerű a melegutalvány
2003-ban 300 ezer, 2007-ben pedig már 570 ezer fõ kapott melegutalványt, derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Szonda Ipsos étkezési utalványok gazdasági, társadalmi hatásairól végzett kutatásából.
A versenyszféra munkáltatói 2007 elején dolgozóik 58
százalékát részesítették hideg és 18 százalékát meleg étkezési utalványban. A
meleg étkezési utalvány jelenleg a bruttó átlagkeresetek 6,4 százalékát éri el.
A munkavállalók 65 százaléka fogyaszt munkanapokon meleg ebédet, közülük 32
százalék eszik a munkahelyén vagy annak környékén található étteremben. Az
étkezési utalványt elfogadó vendéglátóhelyek 75 százaléka 2003-2007 között
döntött az étkezési utalvány elfogadásáról. Az érintett vendéglátók közel 80
százaléka szerint megéri jeggyel foglalkozni. 2002-2006 között az étkezési uta
lványok elfogadásában érdekelt vendéglátó-ipari szakágazatok alkalmazottainak
száma 12,7 százalékkal emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >