Németország éttermi korlátozásokat fontolgat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 07. 23. 10:31

Jelentős korlátozások kilátásba helyezésével próbálja a német kormány a Covid elleni oltás elfogadására bírni azokat az embereket, akik nem hajlandók beoltatni magukat – olvasható a privatbankar.hu-n.

 

A beoltottaknak egyértelműen nagyobb szabadságuk lesz, mint az oltatlanoknak -mondta Helge Braun kancellária-miniszter a Bild am Sonntagnak adott interjúban.

Tilos a belépés
Akik nem fogadják el a vakcinát, azokat bizonyos fertőzöttségi szint elérése esetén kitilthatják egyes helyekről a kontaktok csökkentése érdekében.

Ez azt is jelentheti, hogy egyes szolgáltatásokat – étterem, mozi, rendezvények stadionban – akkor sem vehetnek igénybe az oltatlanok, ha teszteltetik magukat, mivel túl nagy a maradék kockázat- véli a kereszténydemokrata politikus.

Braun attól tart, hogy szeptember végére – ekkor tartják a németországi parlamenti választásokat – a napi új fertőzések száma eléri a 100 ezret.

Jelenleg 60 százalékkal emelkednek a számok hetente – jegyezte meg. Utalt arra, hogy ha nem növelik az átoltottsági szintet vagy nem tudják óvatosabb viselkedésre bírni az embereket, akkor továbbra is gyorsan terjed majd a Delta-variáns, és a napi fertőzöttek száma már kilenc hét múlva elérheti a 100 ezret. (privatbankar.hu, Wéber Balázs)

Kapcsolódó cikkeink