Nemeskövi Dénestől búcsúzunk
75 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után márciusban elhunyt a 80-as évek egyik legsikeresebb, legnépszerűbb magyar szakácsa, Nemeskövi Dénes. Az ismert séf ikonikus tagja volt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, szakácsválogatott-tag, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok. Alapító tagja volt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének.
Munkája során számtalan elismerésben részesült. 1982-ben lett mesterszakács. A frankfurti Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás Szakács Olimpiáján 1984-ban két aranyérmet, 1988-ban egy aranyérmet nyert. Aranyérmes volt az 1985-ös kalsruhei nemzetközi szakácsversenyen, a Luxemburgban megrendezésre kerülő Szakács Világbajnokságon 1986-ban két aranyérmet nyert. 1996-ban Pannónia-díjat, 1997-ben Venesz József-díjat kapott, 2005-ben elnyerte az Év Gasztronómusa címet is, 2012-ben pedig a Szövetség Életműdíját. Visszavonulása után is mindig talált energiát az utánpótlás-nevelésre, a szakmai kérések teljesítésére, tréningek tartására. //
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható közétkeztetés áll a X. Közétkeztetési Szakácsverseny középpontjában
Tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ) az…
Tovább olvasom >Új séfet igazolt a Lidl
A Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja…
Tovább olvasom >Magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban
Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban …
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >