Nem jelenhet meg többé a Matterhorn a Toblerone csomagolásán

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 07. 09:26

A Mondelēz International Toblerone csokoládéjának csomagolásán többé nem szerepelhet a svájci Matterhorn hegy képe a nemzeti szimbólumok használatára vonatkozó svájci előírások miatt.

A hírek szerint az édességgyártó cég ehelyett egy „általános hegycsúcs” képét fogja használni a csokoládémárka termékeinek csomagolásán.

2017 óta vannak érvényben a termékek – különösen élelmiszerek – „svájciságára” vonatkozó szabályok, amelyek szerint a tejtermékeknek teljes egészében Svájcban kell készülniük ahhoz, hogy velük kapcsolatban nemzeti szimbólumok legyenek használhatók. Az egyéb élelmiszerek esetében az összetevők legalább 80%-ának Svájcból kell származnia.

A Mondelēz nemrégiben a Toblerone szelet gyártását részben a szlovákiai Pozsonyba helyezte át, ami azt jelenti, hogy a vállalat már nem felel meg azoknak a követelményeknek, amelyek teljesítése esetén a csomagoláson 1970 óta szereplő Matterhorn-t feltüntethetné.

Emellett eltűnik a csomagolásról a csokoládé származására utaló „of Switzerland” jelzés is, helyébe pedig az „established in Switzerland” lép.

ESM

Kapcsolódó cikkeink