Negyven-ötvenezer látogatóra számít a békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 11. 11:10

Ma kezdődik és vasárnapig tart Békéscsabán a 15. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amelyre az esemény szervezői 40-50 ezer látogatót várnak.

sor

Csütörtökön kora este hagyományosan ejtőernyővel hozzák a fesztiválra az első hordó sört, amelyből a négy nap alatt várhatóan 700-800 hordó fogy el. A fesztivál söre idén is a Hunyadi Mátyás sör lesz, emellett több mint százféle nedűből válogathatnak a látogatók. Olyan különlegességeket is meg lehet kóstolni, mint a belga csokisör vagy a kávés sör – tájékoztatott Bora Imre, a fesztivál ötletgazdája.

Pénteken nyitják meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt, amelyre csaknem száz kiállító jelentkezett, közel harmincan a Vajdaságból és Erdélyből érkeznek. A szombati csülökpörkölt-főzőversenyre az ország minden pontjáról mintegy 130 csapat jelentkezett, egy induló Németországból nevezett a megméretésre.

A fesztivállal egy időben lesz a Nemzeti Parkok Hete, ezért a fesztivál helyszínén, a békéscsabai Sportcsarnok mellett az ország nemzeti parkjai is kiállítanak, és helyi termelőket is hoznak magukkal. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója a saját területükről beszélve elárulta: ők sárga nőszirommézet, sziki őszirózsamézet és fekete nadálytőmézet állítanak ki, emellett meg lehet kóstolni a nemzeti parkban élő túzok számára termesztett gabonából és sörárpából készülő túzoksört is. A belépődíjas rendezvényen számos koncert is lesz, kiemelt előadónak számít Ákos, aki pénteken lép fel, rajta kívül a Neoton Família, a Hooligans, Vastag Csaba, Nótár Mary, a Bikini, a Tankcsapda, a Republic, a 100 Folk Celsius és Demjén Ferenc adnak koncertet. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink