Napirenden az élelmiszerbiztonság – ismét kiemelt nyári ellenőrzés

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 05. 12:04

A zöldségeket, gyümölcsöket valamint a fagylaltokat is körültekintően vizsgálják az idén az élelmiszerbiztonsági ellenőrök a kiemelt nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzések alkalmával – többek között erről beszélt Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeleti és agrárigazgatási államtitkárságának helyettes államtitkára kedden országgyűlési képviselők előtt.

A helyettes államtitkár a honatyák előtt jelentette be az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Élelmiszerbiztonsági Albizottságának ülésén, hogy július 4. és 25. között végzik a szakemberek az idei kiemelt nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseket. Ezeken megkülönböztetett figyelemmel vizsgálják majd az ifjúsági és gyerektáborokat, a strandbüféket és étkezdéket, továbbá a kitelepüléssel járó nagy tömegeket megmozgató nyári rendezvényeket.

Bognár Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy a kiemelt nyári zöldség- és gyümölcsellenőrzés részeként már célzottan vizsgálják a dinnyéket. Az ellenőrzés során a szakemberek elsősorban a dinnye minőségére kíváncsiak.

Kapcsolódó cikkeink