Nagyvállalatok az esélyegyenlőségért és a befogadó gazdaságért

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 12. 04. 09:03

A Mars, a világ egyik vezető élelmiszer-, édesség- és állateledelgyártója csatlakozik a 34 vezető nemzetközi vállalatból létrejövő szövetséghez, amelynek célja az emberi jogok tiszteletben tartását előtérbe helyezni a teljes ellátási láncukban, befogadó munkahelyek létrehozása, és a befogadás erősítése a külső és belső üzleti ökoszisztémájukban.

A Mars csatlakozása a szövetséghez a vállalat Sustainable in a Generation Plan nevű kezdeményezésének kiterjesztése. Ez a terv összesíti az egészségesebb bolygót, a társadalom fejlődését és a jólét fenntartását célzó kezdeményezéseket.

A G7 B4IG szövetségét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet koordinálja. Tagjai különböző üzleti szektorokban világszerte több mint 3,5 millió embert foglalkoztatnak és összesen több mint 1 trillió dollár évi bevétellel rendelkeznek. Az üzleti élet képviselői által létrehozott B4IG egyedülálló szövetség nemzetközi körben vizsgálja az egyenlőtlenségek megszüntetésének és az érdekelt felek bevonásának kérdéseit a vállalatok, kormányok és a humanitárius szervezetek között.

A szövetség három alappillére:

• üzleti alap létrehozása az emberi jogok védelme, a munkahelyek befogadóvá tétele és a diverzitás fejlesztéséért, a vállalatok teljes értékláncán át;
• szakmai inkubátor létrehozása, amely új üzleti modelleket, társadalmi innovációkat és a privát és a közszféra együttműködését segíti fejleszteni mikrogazdasági szinten;
• pénzügyi támogató fórum létrehozásai a vállalatok, kormányok és humanitárius szervezetek közötti innovatív pénzügyi működésekért.

A szövetség tagvállalatai több mint 50 projektet terjesztettek elő, melyek több mint 1 milliárd dollár beruházást igényelnek a B4IG inkubátorprogramtól – azzal a céllal, hogy az együttműködés révén megosszák és fejlesszék az eredményeket. A Mars több projektet terjesztett elő, köztük a Cocoa & Women for Change programot, amely a szélesebb, Mars Cocoa for Generations stratégia része – hosszú távú megközelítés a globális felelős és fenntartható gyakorlat fejlesztésére a Mars kakaó ellátási láncában.

A B4IG szövetséget augusztus 23-án, pénteken mutatták be Emmanuel Macron francia elnöknek az Elysée Palotában, a G7 vezetők biarritzi csúcstalálkozója előtt.

Kapcsolódó cikkeink