Nagyobb szerep jut a légfrissítőknek

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 01. 10:56

A tél beköszöntével becsukódnak az ablakok, és nagyobb szerep jut a lakás jó illatáért felelős légfrissítőknek, valamint a páraelszívóknak.

A piac mennyiségileg két számjegyű ütemben bővül. Az eladások emelkedését még az sem veti vissza, hogy tavasszal a Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a légfrissítő egyik vegyületcsoportja – a ftalátok– egészségügyi problémákat okozhat a szervezetben. Mindenesetre várható, hogy az innovációk szempontjai között a közeljövőben egyre nagyobb szerepet kap a természetesség.

A kellemes illatok kibocsátása mellett az utóbbi időszakban felerősödött a rossz szagok semlegesítése is mint fogyasztói igény. A hagyományos aeroszolok mellett egyre több alternatívát kínálnak a gyártók: elektromos légfrissítőket, elemes vagy automata készülékeket, illetve illatgyertyákat.

De a legnagyobb szegmenst jelentő aeroszolok között is van új a nap alatt. Az RB (tavalyig Reckitt Benckiser) által forgalmazott új Air Wick Pure termékcsalád újdonsága, hogy formulája nem tartalmaz vizet.

„A hagyományos légfrissítő aeroszolokban nedvesség van, ami kifújáskor kicsapódik. Ki ne ismerné a gyakorlatot, amikor az aeroszolok kifújása után igyekszünk olyan gyorsan elhagyni a helyszínt, amilyen gyorsan csak lehet, hogy elkerüljük a levegőből ránk visszahulló részecskéket. A bútorokon, padlón hagyott foltcseppecskékről nem is beszélve. Erre a problémára jelent megoldást az új Air Wick Pure aeroszol termékcsalád” – áll a cég sajtóközleményében.

A légfrissítő három különböző illatban kapható: Cseresznyevirág, Tavaszi szellő és Mediterrán nyár.

A termékújdonságok kifejlesztéséhez és bevezetéséhez jó alapot ad tatabányai gyártóbázis, amely az RB második legnagyobb gyára Európában.

A cég idén több mint 1,3 milliárd forintos beruházással bővítette tatabányai üzemét, ahol többek között az Air Wick légfrissítőt, illatgyertyát, a Nurofen tapaszt, Scholl és Veet termékeket, Harpic és Finish háztartási tisztítószereket is gyártják. A tervek szerint 2016 első negyedévére érik el a teljes kapacitást, ez a gyár számára 20 százalékos árbevétel-növekedést jelent.

Kapcsolódó cikkeink