Nagy átalakulások zajlanak a SAP-nál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 05. 10:41

Az SAP, a német szoftvergyártó vállalat bejelentette, hogy világszinten mintegy nyolcezer munkahely megszüntetését tervezi a „Next Level Transformation” program részeként. Európában ennek részeként több mint négyezer dolgozó lehet érintett, közülük Németországban 2600 munkahely szűnhet meg.

A cég szóvivője elmondta, hogy ez a szerkezetátalakítási program az SAP stratégiai növekedési területeire összpontosít, mint például a Business AI. Az érintett munkavállalók számára belső munkalehetőségeket vagy önkéntes programokat kínálnak, és szoros együttműködés folyik a szociális partnerekkel.

Az Európai Üzemi Tanács azonban bírálja az SAP átalakítását, különösen a munkahelyek leépítését a vállalati központnál. Az üzemi tanács szerint a vezetés nem indokolta kellően az intézkedést, és nem adott pontos tájékoztatást a hiányosságokról. A program neve, a „Next Level Transformation”, a szakszervezetek szerint csak egy eufemizmus a létszámcsökkentésre.

A jelentés szerint más európai országokban is megszűnnek munkahelyek, összesen mintegy 4100 állás szűnhet meg az Európai Üzemi Tanács hatáskörébe tartozó területen. Az SAP célja, hogy 2025 első negyedévének végére világszerte befejezze a teljes szerkezetátalakítási folyamatot.

Kapcsolódó cikkeink