Magazin: MVI évzáró gála – kilencedszer

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 01. 23. 07:49

Az MVI idén 9. alkalommal rendezte meg évzáró Gáláját, amelynek keretében ünnepélyes keretek közt átadták az idei Gundel Károly-díjakat. Az idei elismerést a szakmában több mint 50 éve aktív és sikeres Meskál Tibor, valamint Szulló Szabina és Széll Tamás, a mai modern magyar vendéglátás – többek között több Michelin-csillagos konyhát vezető – meghatározó alakjai kapták.

A Gundel Étteremben rendezett ebéden a tavaly díjazott Rosenstein Tibor executive chefként irányította vendégséfekből álló csapatát, akik a következő menüt prezentálták a vendégeknek:

Előétel: zsidótojás-pástétom, libatepertő, libamáj zsírjában (Rosenstein Róbert – Rosenstein Vendéglő, Budapest)

Leves: Ököruszály-elixír illatos gombával és maceszgombóccal (Lutz Lajos – Pierrot Étterem, Budapest)

Főétel I.: Gombás rizottó libamellel, ropogós libazúzával és resztelt libamájjal (Bicsár Attila – Traktor Budapest és Sauska48 Villány)

Főétel II.: Sólet füstölt szeggyel, borjúnyelvvel és tojással (Rosenstein Róbert)

Desszert: Flódni pohárban (Varju Viktor – Hotel Levendula, Bük)

A sommelier Fabók Mihály volt.

A gálaebédre országszerte 14 helyről érkeztek tanulók, így ennek köszönhetően a háttérszemélyzettel együtt a közel másfélszáz vendéget 70 fős személyzet szolgálta ki.

A Chaine des Rôtisseurs magyarországi egyesülete előléptette Kovács Lászlót, az ipartestület elnökét Officier Maître Restaurateurré, az ezzel járó láncot és oklevelet is ezen a rendezvényen adta át a világszervezet magyarországi nemzeti egyesületének elnöke.