Mosoda-átadóval zárult a Vanish veszprémi jótékonysági programja

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 29. 00:00

A 2009-es Foltmentes adomány program zárásaként január 27-én átadták az első vidéki, hajléktalan embereket foglalkoztató mosodát.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményének létrehozását 5 millió forint pénzadománnyal, valamint mosó- és tisztítószerekkel támogatta a Reckitt Benckiser. 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vanish második alkalommal is sikeresen zárta közös jótékonysági ruha-, és adománygyűjtő programját.
2009-ben több mint 40 tonna adományruha gyűlt össze, melyet 10 000 adakozó adott le országszerte a Foltmentes adomány roadshow gyűjtőpontjain. Az összegyűlt ruhákat a Vanish gyártója által biztosított mosó-, és tisztítószerek segítségével tisztítják ki, és tisztán, foltmentesen juttatják el a rászorulókhoz. A kitisztított adományruhákhoz a rászorulók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ruhaosztó pontjain illetve partnerszervezetein keresztül juthatnak.
A Vanish 5 millió forinttal, illetve júniusban eladott minden Vanish terméke után további 10 forintokkal támogatta a Máltaiak Veszprémben létrehozott, első vidéki, hajléktalan embereket foglalkoztató mosodáját. Az intézmény, amelynek fontos része a mosoda az első hazai komplex hajléktalan ellátó központ. A centrumot január 27-én adták át Veszprémben. 
Kapcsolódó cikkeink