Mit eszünk 30 év múlva
A magyarok szerint három évtized múlva a már napjainkban is népszerű allergénmentes, valamint bio-, vegán és paleo étrend erősödhet leginkább, de a gyorséttermi és a készételek, valamint a zöldség, gyümölcs és a hazai élelmiszerek fogyasztásában is jelentős növekedést várnak honfitársaink – derül ki a K&H 600 fő megkérdezésével történt reprezentatív felméréséből, amely arra kérdésre várta a választ, hogyan fognak átalakulni étkezési szokásaik 2050-re. – A hús- és tejtermékek esetében számolnak a leginkább visszaeséssel a válaszadók, holott az iparági előrejelzések szerint globálisan a húsfogyasztás drasztikusan emelkedhet az elkövetkezendő három évtizedben. Becslések szerint bő 30 év múlva a világnépesség mintegy 30%-kal, az élelmiszer iránti kereslet viszont 70%-kal fog nőni. Ez a dátum ugyan messzinek tűnhet még – húzzák alá a kutatás szervezői –, de a szektor jövője szempontjából már most érdemes felkészülni a fogyasztói igények, trendek változásaira, és ehhez igazodóan megtervezni a jövő beruházásait.
Kapcsolódó cikkeink
Olcsóbb lett a gyümölcsjoghurt, de elszállt a narancslé ára
Egy év alatt 7 százalékkal drágultak a gyermekek által gyakran…
Tovább olvasom >K&H: félénkebbek a középkorú magyarok, hiába a nagyobb jövedelem
Évtizedes távlatban fokozatos növekedést mutat a középkorúak jövedelme, az elmúlt…
Tovább olvasom >Pesszimista kereskedelmi szektor, a bővülés szándékával
Milyen hatások befolyásolják jelenleg a magyar kiskereskedelmi vállalatok működését? Hogyan…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >