Miniszteri elismerő oklevevelet vett át Rácz József, a Kert-Ész Klub megalapítója

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 28. 12:11

Miniszteri Elismerő Oklevelet vett át az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó kitüntetési ünnepségen dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől Rácz József, a Prémium Kert Kft. ügyvezetője, a Kert-Ész Klub Magyarország elnöke.

Racz_Jozsef_portre

A professzionális növényházi zöldségtermesztők szakmai fórumának megteremtéséért, a Kert-Ész Klub megalapításáért és működtetéséért kapott elismerést Rácz József, a Prémium Kert Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető elmondta, nagyon megtisztelő, hogy a szakmai fórum létrehozásáért végzett munkáját ilyen módon ismeri el a Vidékfejlesztési Minisztérium, majd hozzátette: „ A Klub nem jöhetett volna létre az alapító tagok és az azóta a klubhoz csatlakozott kertészek hite és bizalma nélkül. Külön szeretném kifejezni köszönetemet azoknak a szakembereknek, aki felismerték a klubban rejlő lehetőségeket, és előadásaikkal emelték a klubtalálkozók szakmai színvonalát.”

Rácz József 1994-ben szerezte meg kitüntetéses okleveles általános agrármérnöki és mérnök-tanári diplomáit a Debreceni Agrártudományi Egyetemen.

Az egyetem elvégzése után 2 évig tanított, majd 1996-tól a kertészeti ágazatban tevékenykedett.
Több mint 10 évet dolgozott termelői integrációkban, termelői értékesítői szövetkezetekben, értékesítési területen. 2010-ben alapította meg saját vállalkozását, a Prémium Kert Kft-t, mely a főleg Csongrád megyében megtermelt, hajtatott zöldségfélék értékesítésével foglalkozik.

Nős, három gyermek édesapja, felesége tanítónő.

Szakmai tisztségei:
– 2003-ban alapított Lánchíd Klubban a zöldség szekció képviseli, a témában előadásokat tart és kerekasztal megbeszéléseken vesz részt
– 2005 óta a KITE Zrt. igazgatósági tagja
– 2011 óta a Kert-Ész Klub Magyarország elnöke

A Kert-Ész Klub Magyarország a dél-alföldi, főleg a Csongrád megyei, profi, a kertészetből megélni és családjukat eltartani kívánó termelőket fogja össze. A klub szakmai segítséget nyújt a gazdáknak, szlogenjük: Ésszel a kertészetért! Az összefogás révén a Csongrád megyében élők helyi, rövid kereskedelmi csatornás értékesítés révén jutnak a saját megyéjükben megtermelt zöldség-gyümölcshöz .

A klub jó kapcsolatot ápol a Vidékfejlesztési Minisztériummal is, ezért az üléseken rendszeresen részt vesz az Agrárpiaci Főosztály Termelői Szerveződések Osztály főosztályvezető-helyettese, Bittsánszky Márton is, aki a tagok által az ágazati kérdésekben képviselt közös véleményt továbbítja a szaktárca döntéshozói felé.

2013-ban a Klub tagsága részese volt annak a munkának, melynek eredményeként létrejött rendelet továbbra is biztosítja a termálvíz gazdaságos felhasználását a kertészetek számára.

Kapcsolódó cikkeink