Mindkét magyarországi Mars vállalat kategóriájában a Legjobb Munkahely győztese

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 18. 11:04

Idén először a Mars Magyarország mindkét vállalata nemcsak a legjobbak közé került, hanem a termelési és FMCG kategóriában is iparági győztesként végzett az Aon Hewitt Humán Tanácsadó Kft. „Legjobb Munkahely Felmérésén”. Az idei felmérés fókuszában az elkötelezettség mellett a vonzó munkáltatói arculat, a hiteles és felkészült vezetés, a teljesítményorientált kultúra és a fenntarthatóság szempontjai álltak.

A Mars Magyarország 2006 óta a legjobbak között végez a Hewitt felmérésben: a budapesti iroda sikerei mellett 2010-ben a csongrád-bokrosi gyár kapta meg az elismerést. Idén először egyszerre mindkét vállalat elnyerte az iparági győztes díját a termelési és az FMCG kategóriákban, ami azt bizonyítja, hogy a Mars a nehéz gazdasági környezetben is törődik a munkatársak elkötelezettségével. A Mars csoportnak nemzetközi szinten is szilárd meggyőződése, hogy az elégedett munkatársak jobb munkát végeznek. A vezetőség mindent megtesz, hogy intézkedéseivel növelje ezt az elégedettséget, valamint személyes, kétirányú kommunikációt tartson fenn a munkatársakkal. Ezért a Marsnál havonta tartanak interaktív üzleti tájékoztatót a munkatársaknak, és törekszenek a négyszemközti beszélgetésekre is.

Ács Tamás, a Mars Magyarország ügyvezetője elmondta: „Alapvetően nagyon együttműködő, demokratikus vállalati kultúránk van. A kollégák folyamatosan támogatják egymást, és az öt Mars Alapelvből – a Minőség, Felelősség, Hatékonyság, Szabadság mellett – a Kölcsönösség is valóban megnyilvánul a mindennapjainkban. 2011-ben a vállalaton belüli párbeszéd a célok megfelelő összehangolására, a munkafolyamatok optimalizálásra és a hatékonyság növelésére fókuszált, így a krízis ellenére is tovább javítottunk eddigi eredményeinken.” Szabó Gábor, a Mars csongrád-bokrosi kisállaeteledel gyárának igazgatója megerősítette: „Az egyik legfontosabb vezetői filozófia, amely meghatározza a napi és hosszú távú vezetői tevékenységünket, az továbbra is a Mars öt alapelve. Ez az öt alapelv köti össze a Mars Magyarország mindkét vállalatának munkatársait, és szerte a világon a közel 65 ezer Mars munkatársat is.”

Kapcsolódó cikkeink