Minden rekordot megdöntött az idei fekete péntek Amerikában

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 11. 24. 10:30

Az Adobe Analytics friss jelentése szerint jelentős, 7,5%-os növekedést mutatnak az előző évhez képest a fekete pénteki e-kereskedelmi költések az Egyesült Államokban, összesen rekordösszegű 9,8 milliárd dollárt elérve – számolt be a CNBC. Az emelkedés arra utal, hogy a fogyasztói költési hajlandóság nőtt 2022-hez képest, amikor a magas benzin- és élelmiszerárak miatt szűkebb volt a költségvetés.

A fogyasztók továbbra is árérzékenyek

Az Adobe Analytics szakértői szerint az impulzusvásárlások is hozzájárulhattak a növekedéshez, hiszen az online értékesítés 5,3 milliárd dollárját a mobilvásárlások tették ki.

Ugyanakkor a fogyasztók továbbra is árérzékenyek, különös tekintettel a tavalyi rekordinflációra és a kamatlábakra. Az Adobe adatai szerint az elektronikai termékek, mint az okosórák, televíziók és játékok, a fekete péntek legkeresettebb kategóriái közé tartoztak.

Az Adobe jelentése az amerikai kiskereskedelmi weboldalakon végzett egymilliárd látogatás és 100 millió egyedi termék elemzésén alapul 18 termékkategóriában. Fontos megjegyezni, hogy a fizikai tranzakciókat nem követi nyomon. A Mastercard külön elemzése szerint a bolti eladások kismértékű, mintegy 1%-os növekedést mutattak, míg az online eladások több mint 8%-os növekedést értek el tavalyhoz képest.

Kapcsolódó cikkeink