Minden, amit az új agráradózási törvényről tudni kell

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 11. 17. 11:22

Várhatóan 2021-től hatályba léphetnek azok a jogszabály-változások, amelyek gyökeresen átalakítják a hazai agráradózás rendszerét. Az új előírások az őstermelőkre és a családi gazdaságokra egyaránt kiterjednek, fő céljuk az agráradózási rendszer egyszerűsítése – írja az agrarszektor.hu.

A november 3-ai Portfolio Agrár Klub az új agráradózási reformcsomagról szólt, amellyel kapcsolatban számtalan kérdést kaptunk a résztvevőktől. Az Agrárszektor az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakemberei segítségével összegyűjtötte a témában felmerülő legfontosabb kérdéseket, és az azokra adott válaszokat.

A tervek szerint az idén szavazhat a parlament azokról az új szabályozási elképzelésekről, amelyek alapjaiban megreformálnák az agráradózás rendszerét, így a jogszabály-változtatások már 2021-től hatályba léphetnek. Az új „reformcsomag” létrehozásának fő célja az agráradózási rendszer egyszerűsítése, de olyan új kategóriák is létrejönnek, mint az őstermelők családi gazdasága és a családi mezőgazdasági társaság. A november 3-ai Portfolio Agrár Klubon rengeteg kérdés érkezett a résztvevőktől a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban, ezért az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakemberei segítségével összegyűjtöttük a témában felmerülő legfontosabb kérdéseket, és az azokra adott válaszokat.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

Kapcsolódó cikkeink