Milyen az az üstben sült chips?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 04. 27. 10:51

Ma az általunk jól ismert vékony chipset hosszú olajsütőben átáramoltatva sütik,150 évvel korábban viszont egy nagy üstben előmelegített olajba tették a felvágott krumpliszeleteket. Akkor az olaj a hideg szeletek hatására lehűlt, aztán a szeletekkel együtt újra felforrósodott, majd az újabb adag nyers krumplitól újra lehűlt. Ez összességében lassabb sütést jelent, és a hőingadozást csak a megfelelő vastagságú krumpliszeletek bírták ki.

A hagyományos eljárás újraélesztésével ma újra készül burgonyachips. Az üstös chips kedvelői világszerte imádják a vastagabb és ropogósabb szeleteket, a széleken meghagyott krumplihéjat, a határozott sült krumpli ízt, és az üstös chipsek hagyományos fűszereit, a sajtot, hagymát, édespaprikát vagy tengeri sót. Ezt az érzést hozza vissza most a Chio Kettle Cooked nevű termékcsaládjával a magyar piacra is.

Az üstbe azonban nem csak burgonyaszeletek kerülnek. A termékfejlesztők az újabb idők találmányának számító bundázott mogyorót is átfuttatták az üstös technológián. Az üstben sült földimogyoró az új chipsekkel egyidőben kerül a polcokra, ugyancsak Kettle Cooked néven.

Kapcsolódó cikkeink