Milyen az az üstben sült chips?
Ma az általunk jól ismert vékony chipset hosszú olajsütőben átáramoltatva sütik,150 évvel korábban viszont egy nagy üstben előmelegített olajba tették a felvágott krumpliszeleteket. Akkor az olaj a hideg szeletek hatására lehűlt, aztán a szeletekkel együtt újra felforrósodott, majd az újabb adag nyers krumplitól újra lehűlt. Ez összességében lassabb sütést jelent, és a hőingadozást csak a megfelelő vastagságú krumpliszeletek bírták ki.
A hagyományos eljárás újraélesztésével ma újra készül burgonyachips. Az üstös chips kedvelői világszerte imádják a vastagabb és ropogósabb szeleteket, a széleken meghagyott krumplihéjat, a határozott sült krumpli ízt, és az üstös chipsek hagyományos fűszereit, a sajtot, hagymát, édespaprikát vagy tengeri sót. Ezt az érzést hozza vissza most a Chio Kettle Cooked nevű termékcsaládjával a magyar piacra is.
Az üstbe azonban nem csak burgonyaszeletek kerülnek. A termékfejlesztők az újabb idők találmányának számító bundázott mogyorót is átfuttatták az üstös technológián. Az üstben sült földimogyoró az új chipsekkel egyidőben kerül a polcokra, ugyancsak Kettle Cooked néven.
Kapcsolódó cikkeink
A hazai kávé- és alkoholkultúrát egyesíti az Unicum Barista
Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack…
Tovább olvasom >Új ügyvezető az Urban élén
2020. év végén tulajdonosváltás történt a nápolyipiac meghatározó szereplője, az Urban…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére
A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére, mindent megtesznek…
Tovább olvasom >KOVÁSZ: Nemzeti Tehetség Program indult
Januárban elindult az ipartestület Nemzeti Tehetség Program által támogatott új…
Tovább olvasom >Turisztikai startup program indul a szektor fellendítéséért
Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a…
Tovább olvasom >