Milyen az az üstben sült chips?
Ma az általunk jól ismert vékony chipset hosszú olajsütőben átáramoltatva sütik,150 évvel korábban viszont egy nagy üstben előmelegített olajba tették a felvágott krumpliszeleteket. Akkor az olaj a hideg szeletek hatására lehűlt, aztán a szeletekkel együtt újra felforrósodott, majd az újabb adag nyers krumplitól újra lehűlt. Ez összességében lassabb sütést jelent, és a hőingadozást csak a megfelelő vastagságú krumpliszeletek bírták ki.
A hagyományos eljárás újraélesztésével ma újra készül burgonyachips. Az üstös chips kedvelői világszerte imádják a vastagabb és ropogósabb szeleteket, a széleken meghagyott krumplihéjat, a határozott sült krumpli ízt, és az üstös chipsek hagyományos fűszereit, a sajtot, hagymát, édespaprikát vagy tengeri sót. Ezt az érzést hozza vissza most a Chio Kettle Cooked nevű termékcsaládjával a magyar piacra is.
Az üstbe azonban nem csak burgonyaszeletek kerülnek. A termékfejlesztők az újabb idők találmányának számító bundázott mogyorót is átfuttatták az üstös technológián. Az üstben sült földimogyoró az új chipsekkel egyidőben kerül a polcokra, ugyancsak Kettle Cooked néven.
Kapcsolódó cikkeink
Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >Meghalt Horváth Rozi, a fűszermárka névadója
Mély megrendüléssel tudatta a nagyközönséggel a Horváth Rozi márka hivatalos…
Tovább olvasom >További cikkeink
MTÜ: csaknem 800 ezren vettek részt a Szent István napi ünnepségeken Budapesten
A mobilcella adatok alapján több mint 798 ezer mobiltelefonnal érkező…
Tovább olvasom >Online tanfolyam segíti a helyi turizmus fejlesztését
Elindult a Falusi Turizmus Fellendítését Célzó Oktatási Pályázat, amely gyakorlati…
Tovább olvasom >2040-re több mint 2,4 milliárd turista járja majd a világot
Az elmúlt évtizedekben a turizmus példátlan növekedést mutatott: 1975 és…
Tovább olvasom >