Mikor sikolt a homár
Norvég szakemberek csapata kapta feladatul, hogy a kritikusnak vélt témát körüljárja: éreznek-e fájdalmat a rákfélék, amikor élve forró vízbe dobják őket. Mindeközben a norvég kormány úgy döntött, felülvizsgálja az állatkínzásról szóló paragrafusokat. Végül a kutakodások eredményeként arra a megállapításra jutottak, hogy a gerinctelen állatok idegrendszere túl primitív ahhoz, hogy bármilyen mértékű fájdalmat is érezzenek. Amikor a szakácsok beledobják a jobb sorsra érdemes állatokat a lábosba, az élesen fütyülő hang, melyet sokszor a homár sikolyaként aposztrofálnak, valójában nem más, mint a páncélból kiáramló levegő. Lelkünk megnyugtatása végett is csak remélni tudjuk, nem a levegőbe beszélnek…
Kapcsolódó cikkeink
Hamarosan még több lazacot tenyészt a Mitsubishi Norvégiában és Kanadában
A japán Mitsubishi kereskedőház bejelentette, hogy bővíti lazactenyésztési tevékenységét Norvégiában…
Tovább olvasom >Egekbe szökött az alkoholmentes sörök forgalma a norvég KIWI üzletláncban
A norvég KIWI üzletlánc új kezdeményezése, melynek keretében az ünnepi…
Tovább olvasom >Norvégia újraindítja gabonakészleteinek felhalmozását a globális bizonytalanságok miatt
Norvégia, reagálva a globális geopolitikai feszültségekre, a koronavírus-járványra, és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új irányt vesz az Auchan: kisebb boltokkal lépne szintet a hipermarketlánc
Az Auchan Magyarország új stratégiát hirdetett: a következő években kisebb…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >