Mikor sikolt a homár
Norvég szakemberek csapata kapta feladatul, hogy a kritikusnak vélt témát körüljárja: éreznek-e fájdalmat a rákfélék, amikor élve forró vízbe dobják őket. Mindeközben a norvég kormány úgy döntött, felülvizsgálja az állatkínzásról szóló paragrafusokat. Végül a kutakodások eredményeként arra a megállapításra jutottak, hogy a gerinctelen állatok idegrendszere túl primitív ahhoz, hogy bármilyen mértékű fájdalmat is érezzenek. Amikor a szakácsok beledobják a jobb sorsra érdemes állatokat a lábosba, az élesen fütyülő hang, melyet sokszor a homár sikolyaként aposztrofálnak, valójában nem más, mint a páncélból kiáramló levegő. Lelkünk megnyugtatása végett is csak remélni tudjuk, nem a levegőbe beszélnek…
Kapcsolódó cikkeink
Egekbe szökött az alkoholmentes sörök forgalma a norvég KIWI üzletláncban
A norvég KIWI üzletlánc új kezdeményezése, melynek keretében az ünnepi…
Tovább olvasom >Norvégia újraindítja gabonakészleteinek felhalmozását a globális bizonytalanságok miatt
Norvégia, reagálva a globális geopolitikai feszültségekre, a koronavírus-járványra, és a…
Tovább olvasom >Nincs többé csokoládé és édesség a norvég Kiwi kasszazónájában
A vásárlók egészséges élelmiszer-választását szeretné elősegíteni a norvég Kiwi diszkontlánc…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH gyorselemzés: Jelentősen erősödhet idén az idegenforgalom
Tovább erősödött a turizmus 2024. január–novemberben: a belföldi vendégek által…
Tovább olvasom >NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Italtartó a bevásárlókocsin – A nap képe
Méghozzá egy olyan amerikai hipermarketben, ahol shop-in-shop rendszerben még sört…
Tovább olvasom >