METRO az iható vízért

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 03. 25. 16:09

A világon közel 2,1 milliárd ember nem jut hozzá biztonságos vízhez. Ez nemcsak a helyi közösségeknek óriási probléma, de mindannyiunk életét befolyásolja, mert különböző élelmiszereket és termékeket lehetetlen előállítani biztonságos víz nélkül.

Mindenki számára legyen elérhető a tiszta ivóvíz és a biztonságos szennyvízkezelés

A METRO Víz Világnapja programját 2017-ben indította el, hogy felhívja munkavállalói, beszállítói és vásárlói figyelmét a globális vízhiány és vízszennyezettség problémájára. Ennek az elkötelezettségnek fontos eleme a One Drop Alapítvánnyal való együttműködés, amelynek fő célkitűzése, hogy világszerte mindenki számára elérhető legyen a tiszta ivóvíz és a biztonságos szennyvízkezelés.

 

A METRO Víz Világnapja nemzetközi kezdeményezés kitűzött célja idén 5,3 millió euró összegyűjtése annak érdekében, hogy a fenntartható ivóvíz-hozzáféréssel és szennyvízkezeléssel élhetővé váljon több, mint 500.000 ember mindennapja az indiai Sheohar, Madhubani és Gaya térségében.

A program egyik kiemelt eleme az edukáció: a figyelem felhívása az általános higiénia (szappanos kézmosás) fontosságára, a víz biztonságos raktározására, kezelésére. Hangsúlyt kap a helyi gazdálkodók képzése is, amely során elsajátíthatják a hatékony vízfelhasználási technológiák tudományát, fejleszthetik hulladékgazdálkodási és vállalkozói ismereteiket.

A METRO kezdeményezése azzal támogatható, ha valaki 2021. március 17. és 2021. április 6. között a METRO Víz Világnapja alkalmából összeállított termékkínálatából vásárol.

A projekt nemzetközi szintű támogatói a Procter&Gamble, a Henkel, a Reckitt Benckiser és az Unilever.

További információ: www.metro.hu/vizvilagnapja2021

(x)

 

Kapcsolódó cikkeink