Mészárlásmentes kolbászok: sejtalapú kutatásokat szponzorál a New Age Meats
Kétmillió dollárt gyűjtött össze a New Age Meats annak érdekében, hogy felgyorsítsa a cég első termékének, az állatok megölése nélkül előállított disznókolbász népszerűsítését.
A New Age Meats (NAM) nem az első olyan startup, amely állati sejtekből állít elő húst, legyen szó disznóról, marháról, baromfiról vagy halról.
Az ilyen gondolkodású cégek környezetbarát és etikai stratégiájának lényege, hogy az állatok szenvedése nélkül „termesszenek” húst.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
IFFA 2025: megmutatta erejét a hús- és fehérjeipar Frankfurtban
Több mint 1000 kiállító és 63117 szakmai látogató részvételével zajlott…
Tovább olvasom >Hét trend, amely 2023-ban átformálja az élelmiszer-kereskedelmet
Az idei évben is mindent megtesznek a vállalatok annak érdekében,…
Tovább olvasom >A fogyasztók a hagyományos húsféléket választják
Hiába a klímabarát szempontok, a bizakodásra okot adó évek után…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >