Mészárlásmentes kolbászok: sejtalapú kutatásokat szponzorál a New Age Meats
Kétmillió dollárt gyűjtött össze a New Age Meats annak érdekében, hogy felgyorsítsa a cég első termékének, az állatok megölése nélkül előállított disznókolbász népszerűsítését.
A New Age Meats (NAM) nem az első olyan startup, amely állati sejtekből állít elő húst, legyen szó disznóról, marháról, baromfiról vagy halról.
Az ilyen gondolkodású cégek környezetbarát és etikai stratégiájának lényege, hogy az állatok szenvedése nélkül „termesszenek” húst.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Hét trend, amely 2023-ban átformálja az élelmiszer-kereskedelmet
Az idei évben is mindent megtesznek a vállalatok annak érdekében,…
Tovább olvasom >A fogyasztók a hagyományos húsféléket választják
Hiába a klímabarát szempontok, a bizakodásra okot adó évek után…
Tovább olvasom >Sejtalapú tejből készített joghurtot a Wilk
A Wilk izraeli élelmiszer-technológiai vállalat elkészítette a világ első, laboratóriumi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >