Méhbarát tésztacsaládot vezet be a Lidl Italia
Új, fenntartható és a kiskereskedő szerint méhbarát tésztakészítményeket kreált a Lidl Italia a Filiera Agricola Italianával együttműködve. A hatféle formában kapható tészta 100%-ban olasz búzából készül, amely olyan földeken termett, amelyek közelében facélia-, azaz mézontófű-termesztés folyik.
A nektárban gazdag virágaival a méheket vonzó facélia termesztése hozzájárul környezete állapotának javításához, és olyan ökoszisztémát hoz létre, amely kedvez a méhek szaporodásának.
A Lidl és a Filiera Agricola Italiana közötti együttműködés része az olasz gazdák támogatására és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítására irányuló szélesebb körű erőfeszítéseiknek. A felek 2018 óta az FDAI–Firmato Dagli Agricoltori Italiani pecsét alatt egy sor olyan terméket fejlesztettek ki, amelyek 100%-ban olasz alapanyagokból készülnek, nyomon követhetők, és az ellátási lánc teljes egészében megfelelnek a magas szintű etikai normáknak.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
AM: Tovább kell növelni a szójatermesztést, cél ebből is az önellátás
A magyar gazdák agrártámogatásai a 2027-ig tartó időszakban is biztosítottak…
Tovább olvasom >Növényi alapú hamburgerrel kívánja felkelteni a mindenevő fogyasztók érdeklődését a Kellogg
A MorningStar Farms tulajdonosa az állati eredetű hamburgerek ízét és…
Tovább olvasom >A magyar macskatartóknak a cicák jóléte a legfontosabb, de a fenntarthatóságra is egyre nyitottabbak
Annak ellenére, hogy csak 10-ből 3 magyar figyel fokozottan arra,…
Tovább olvasom >További cikkeink
AM: Tovább kell növelni a szójatermesztést, cél ebből is az önellátás
A magyar gazdák agrártámogatásai a 2027-ig tartó időszakban is biztosítottak…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai lényegében nem változtak
2023 októberében az ipari termelői árak átlagosan 6,6 százalékkal alacsonyabbak…
Tovább olvasom >Nébih: élelmiszerboltokat minősítettek a Szupermenta programban
Kereskedelmi egységek fagyasztottélelmiszer-részlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei…
Tovább olvasom >