Megyetorta az országtorta mintájára
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzata első alkalommal hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt.

Az ipartestület jó mintát adott
A nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat vártak a szervezők, melyekben Csongrád-Csanád megye jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet, mint a batáta, a homoktövis, a sütőtök, a fűszerpaprika vagy a hagyma. A verseny szakmai partnere a Magyar Cukrász Ipartestület, a verseny lebonyolítása is a 15 éves Magyarország Tortája verseny mintájára épül. A szakmai zsűriben Kiss Zoltán mestercukrász, Szervánszky László cukrászmester és Erdélyi Balázs szakmai elnök vesznek részt.
Az első forduló zsűrizése illusztris helyszínen, a Szegedi Dóm Látogatóközpont Konferencia termében került megrendezésre, ahol a felszolgálást a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola diákjai végezték.
Az első fordulóban a szakmai és társadalmi zsűri anonim módon választotta ki a tovább jutó négy tortát:
– Aranyhomok (Nóll-Uhrner Mónika – Monka Meseboltja, Szeged)
– Csanád Vezér Csemegéje (Gyuris László – Virág Cukrászda, Szeged)
– Hagymás álom (Papp Róbert – Papp Cukrászda, Makó)
– Homoki Kabakos (Horváth Vivien – Szőke Cukrászda, Hódmezővásárhely)
A négy továbbjutó torta készítőjének 2022. március 17-én a második fordulóban a zsűri előtt, élőmunkával kell majd elkészíteniük a döntős tortákat, ahol ellenőrizni fogják a technológiát és a receptek pontos betartását is.
- március 30-án az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban tartandó ünnepségen ismerheti meg a Nagyközönség a Csongrád – Csanád Megye tortája győztesét, illetve kóstolásra is itt lesz először lehetőség.
Kapcsolódó cikkeink
MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >