Megvette a Vegan Food Group a német TofuTownt

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 27. 08:50

A Vegan Food Group eddigi legnagyobb akvizíció­ja keretében vásárolta meg a német organikus húsalternatíva-gyártó TofuTownt, amivel az európai növényi alapú piac fontos szereplőjévé válik.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

Az Európa legnagyobb vegán gyárában az olyan német láncoknak, mint az ALDI, a Lidl, a dm és az Edeka kizárólag természetes, organikus tofut, növényi alapú kencéket és húsalternatívákat előállító TofuTown éves bevétele 60 millió euróra rúg. A kibővített VFG – korábbi nevén VFC Foods – így idén nyereségessé válhat, és elérheti célját, azaz a cégcsoport bevételei meghaladhatják a 85 millió fontot.

A vállalat vezérigazgatója szerint az akvizícióval a VFG „a növényi alapú élelmiszerek fontos szereplőjévé” válik.

A TofuTownt 1981-ben alapította Bernd Drosihn, és ma az észak-rajna-vesztfáliai székhelyén és egy 600 000 négyzetméteres alsó-szászországi üzemben működik, mintegy 300 alkalmazottat foglalkoztatva.

A VFG, amelynek célja, hogy „vegán Unilever” legyen, 80 termékcsaláddal rendelkezik, melyek több mint 21 ezer helyszínen kaphatók, és idén számos új termék fejlesztésébe kezdett.

A csoport részvényvásárlási megállapodást kötött a TofuTown összes részvényének megvásárlására, mely tranzakció a hatósági engedélyezés függvényében várhatóan hamarosan lezárul. //

Kapcsolódó cikkeink