Megoldást nyújthatnak az alternatív fehérjék a tenger gyümölcsei iránti kereslet és kínálat egyensúlyhiányára
Bár a növényi alapú tenger gyümölcsei ár tekintetében versenyelőnyben vannak a marhahússal szemben, ám jelentős akadályt jelent fogyasztásuk általánossá válásában a fogyasztók általi elfogadottság hiánya.
A tenger gyümölcsei mint fehérjeforrás iránti globális kereslet megugrott a McKinsey & Company új jelentése szerint, amely a 2020-as szinthez képest a szegmens 14%-os növekedését prognosztizálja 2030-ra. E növekedésnek a hajtómotorjai az ázsiai, európai, latin-amerikai és óceániai piacok.
A kínálat ugyanakkor nem növekszik ugyanilyen ütemben. A vadon kifogott tenger gyümölcseinek mennyisége stagnál, mivel a bolygó halászterületeinek több mint 85%-a a kimerülés közelébe került.
Az alternatív tengeri élelmiszerek megoldást jelenthetnek a kereslet és kínálat egyensúlyának megbomlására, de ezek ugyanolyan kihívásokkal néznek szembe, mint más alternatív fehérjeforrások, például a növényi alapú csirke- és marhahús: az árak magasak és ezek az élelmiszerek még nem igazán nyerték meg maguknak a vásárlókat.
Kapcsolódó cikkeink
Megduplázódhat a vegán állateledelek globális piaca 2034-re
Egyre több gazdi ismeri fel a növényi alapú étrend előnyeit…
Tovább olvasom >Megmentette a Deliciously Ella az Allplants márkát
A Deliciously Ella tulajdonosai, Ella és Matthew Mills megvásárolták a…
Tovább olvasom >Közös versenyen keresi Németországban a ProVeg és a Lidl a legjobb sajtalternatívákat
A Lidl Németország és a ProVeg Incubator együtt igyekeznek az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >Csökkenő születésszám, növekvő kihívások
A demográfiai trendek és a fogyasztói szokások alakulása egyaránt formálja…
Tovább olvasom >