Megnyílt az Accor új szállodája Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 11. 10:32

A francia Accor szállodalánc az MGallery felsőkategóriás márkaneve alatt nyitotta meg a teljesen felújított Hotel Nemzeti Budapest szállodát – mondta Antoine Guego, az Accor magyarországi és szlovákiai vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI Fotó: Kallos Bea

Az épület az Accor Pannonia Zrt. kisebbségi, és egy francia befektető többségi tulajdonában áll, az Accor 20 évnél hosszabb menedzsment-szerződéssel üzemelteti.

A szerződés lejártakor a teljes tulajdon a francia befektetőé lesz – tette hozzá a vezérigazgató.

Arra a kérdésre, hogy mennyi volt a korábban teljesen az Accor Pannonia Zrt. tulajdonában lévő szálloda többségi tulajdonrészének a vételára, illetve mennyibe került a felújítás, a vezérigazgató – arra hivatkozva, hogy az Accor tőzsdei cég – nem válaszolt.

A felújított hotel bővíti a kínálatot – mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, aki beszélt arról is, hogy a turizmus 4,5 százalékkal bővül idén a világban. A magyar növekedés viszont 11 százalékos, ezen belül Budapesten 16 százalékot tesz ki.

Az Accor 92 országban 3 500 szállodát működtet, 439 ezer szobával, és 150 ezer embert foglalkoztat. Az éves bevétele 2,7 milliárd euró. A szállodák 44 százaléka a cég tulajdona, 25 százaléka franchise rendszerben működik, míg 31 százalékát menedzsment szerződéssel üzemelteti az Accor.

Az MGallery márka 2008 óta működik, jelenleg 60 szálloda tartozik alá, de 2015-ig a szállodák száma eléri a százat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink