Megnyílt a háromnapos Pápai Agrárexpo

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 15. 11:20

Megnyílt a 19. Pápai Agrárexpó, a háromnapos programsorozat keretében mintegy százhúsz szőlész-borász, élelmiszeripari termelő, gépkereskedő mutatkozik be és cserél szakmai tapasztalatot. papai agrarexpo

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere (Fidesz-KDNP) a pénteki megnyitón elmondta, hogy az expo kiállítói mintegy háromezer négyzetméteren mutatkoznak be, köztük az idén újdonságnak számít a termelői piac. Hozzátette: az elmúlt évek tapasztalatai alapján több mint 10 ezer látogató várható rendezvényre. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, hogy a kamara immár harmadik alkalommal partner a szervezésben. Hozzátette: a Pápai Agrárexpo folyamatos szakmai fejlődésen megy keresztül, fontos terepe a gazdák közötti szakmai eszmecserének. Az ágazatot érintő aktualitásként beszélt arról is, hogy május 22-ig meghosszabbították az egységes kérelmek benyújtásának határidejét, hamarosan indulnak a vidékfejlesztési program pályázatai is, amelyek hatékony felhasználása az egész magyar gazdaság számára fontos.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az expo a helyi termékek értékére szeretné ráirányítani a figyelmet. Fontos, hogy egyre rövidebbek legyenek az ellátási láncok a termelő és a fogyasztó között, ezt a célt szolgálja a Pápai Agrárexpo is – mondta. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke szerint a ”magyar agrárium lenyomata” látható a kiállításon.

Fontos színfoltjai a kiállításnak a családokat vonzó programok, amelyeken keresztül a gyermekeket is be lehet vonni az agrárium világába – fogalmazott Kis Miklós Zsolt. A kormányzati elképzelésekről szólva az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár azt mondta, fontos cél a kis- és közepes vállalkozások támogatása olyan módon, hogy növekedjen a vidéken lévő munkahelye száma, a vállalkozások versenyképessége. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink