Második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján!
Kiemelkedő eredménnyel zárta a március 23–24-én zajló rangos szakácsversenyt a magyar csapat. Színvonalas munkájukkal második helyezést értek el, így ők képviselik hazánkat a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén. A verseny első díját Dánia vihette haza.
Ismét óriási érdeklődés övezte a Hungexpón a Sirha Budapest keretein belül megrendezett Bocuse d’Or versenyt. Az európai válogatón 17 csapat mérte össze tudását és küzdött meg a lyoni világdöntőbe való kijutásért. A magyar csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje állt, mellette Nyikos Patrik dolgozott a boxban. A boxon kívül, a coach szerepében Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt.
Az idei mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. A budapesti eseményen a nagyközönség ismét kiváló magyar alapanyagokat ismerhetett meg, emellett magyar séfek százai és érdeklődők sokasága követte nyomon a legjobbakat élőben és online.
A magyar csapat szépen, kiegyensúlyozottan készítette el a két ételt. A verseny után közvetlenül arról számoltak be, hogy minden úgy sikerült, ahogyan tervezték, tökéletesen ugyanúgy készítették el az ételeket, mint a legutolsó gyakorlásukon, ezért akkor még az eredménytől függetlenül is nagyon pozitívan értékelték saját teljesítményüket. Széll Tamás európai győzelme óta nem voltak magyarok a Bocuse d’Or dobogóján; most a magyar csapat újra megmutatta Európának, hogy az élvonalban a helye!
A zsűri összefoglalói alapján a verseny ezúttal kiélezettebb volt, mint általában lenni szokott, az eredményhirdetés előtt többen elmondták, akik kóstolták az ételeket, hogy nem feltétlenül a papírforma valósult meg az idei versenyen.
Jerome Bocuse kiemelte, hogy fantasztikus volt a rendezvény, megköszönte Magyarországnak az eddigi legkiválóbb európai szervezést. Az is kiderült, hogy a következő európai válogatónak Norvégia ad majd otthont.
Magyar box, magyar közönség, magyar dobogósok –
a magyar csapat 2. helyével újra Európa élvonalába került
Maga az esemény ismét nagy tömeget vonzott. A versenyhelyszín szomszédságában működő magyar stand hatalmas siker volt, a magyar ételeket, alapanyagokat, borokat népszerűsítő standon a verseny elejétől a végéig számos hazai és nemzetközi látogató fordult meg nagy örömmel. Ahogyan hat éve, idén is hazánkba látogatott számos nemzetközi szakmai kiválóság. A hazai rendezésnek, és persze a kiváló eredménynek az az egyik legfontosabb hozadéka, hogy erősödik Magyarország jelenléte a nemzetközi gasztrotérképen.
Az esemény kiváló alkalom volt arra, hogy a nemzetközi porondon előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája. A nemzetközi rendezvények hozzájárulnak a pozitív országkép kialakításához, a nemzeti identitás erősítéséhez és nem utolsósorban a szakma népszerűsítéséhez is, hogy újabb generációkat szólítson meg, akik ismét sikereket hozhatnak hazánknak. A java azonban még hátravan: most jön a felkészülés a legnagyobb kihívásra, 2023-ban a magyar csapat is részt vesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjén, amely során a világ figyelme ismét a magyar gasztronómiára irányulhat.
A helyezések és a díjazottak:
Arany: Dánia
Ezüst: Magyarország
Bronz: Norvégia
A legjobb commis: Svédország
A legjobb tányértéma: Egyesült Királyság
A legjobb hústál: Svédország. //
Kapcsolódó cikkeink
Bronzszobrot ért a magyar csapat versenymunkája a Bocuse d’Or lyoni döntőjében
Óriási sikert ért el a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik felállású…
Tovább olvasom >Akar az év mentes séfje lenni?
A METRO Gasztroakadémia ad otthont Az Év Mentes Séfje 2023…
Tovább olvasom >Nagy sikernek ígérkezik a Lidl új szakácskönyve
Sikertörténetet írt a Lidl Magyarország szakácskönyvsorozata, mely a most debütáló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kínai hadsereg pizzatésztából – A nap képe
A híres kínai terrakotta harcosok pizzatészta-változatát a Pizza Express 500…
Tovább olvasom >Kapszulás tortilla – A nap videója
A kapszula-forradalom idején, jó tíz éve egy vállalkozás megalkotta a…
Tovább olvasom >Továbbra is népszerű a szakképzésben a turizmus-vendéglátás irány
Még egy hónapig várják a fiatalok jelentkezését a szakképzésbe –…
Tovább olvasom >