Március 20-án ismét Macaron Nap

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 07. 11:13

Idén a Bálna Budapest első emeleti termébe (makett terem), egy gyönyörű, exkluzív helyszínre sikerült vinni a rendezvényt.

A macaron hódító útja Magyarországon 2012. március 20-án indult el. Persze sokan korábban is ismerték főként külföldi cukrászdákból, illetve egy-két hazai úttörő cukrászda műhelyéből. Elmondhatjuk azonban, hogy 2012-ben az első magyarországi Macaron Nap után vált széles körben igazán ismerté és népszerűvé a macaron.

MacaronDay

A következő évben többtucat budapesti és vidéki cukrászda vette fel kínálatába a macaront a nagy érdeklődés miatt.

A macaron tehát divattá vált Magyarországon. Első alkalommal 8 cukrászda mutatta be macaronjait, amelyet a közönség olyan lelkesen fogadott, hogy a rendezvény kétharmadánál elfogyott az összes macaron.

Már az első Macaron Napon hangsúlyos szerepet kapott a programelemként megrendezett macaron verseny, amelynek keretében minden kiállító és több, mint 10 házi macaron készítő (tehát nem cukrászda) macaronjait értékelte egy három tagú zsűri (Mautner Zsófia, Kiss Mariann, Laurent Vandenameele).

A második Macaron Napon már 14 kiállító szerepelt, a látogatóközönség száma pedig meghaladta a 2500-at. A Francia Kamara, a Francia Iskola, macaron ízű teák, macaron ékszerek és kiegészítők, édesség könyvek, macaron szappanok és persze sok-sok macaron színesítette a kínálatot. Természetesen ezúttal is volt macaron verseny a zsűri (Mautner Zsófia, Harmath Csaba, Raj Ráhel, Laurent Vandenameele) ismét szigorúan értékelte a nevezett macaronokat.

A második Macaron Nap után is szűnni nem akaró lelkesedés és érdeklődés övezi a macaront. Ezért idén is megrendezik a Macaron Napot, melynek nemzetközi napja március 20-a. Párizsban és New Yorkban van elsősorban hagyománya, habár ott nincs ilyen típusú rendezvény, egyszerűen a cukrászdákban adnak macaron kóstolót és az aznapi bevételt egységes jótékonysági célra fordítják.

Az idei Macaron Napon elképesztően profi kávéfőző gárda vonul fel, több „újhullámos” kávézó képviselteti magát. Közös jellemzőjük, hogy a legjobb minőségű alapanyagot használják és minden esetben kompromisszumot nem ismerő baristák készítik a kávékat szigorú beállítási paraméterek alapján.

Jönnek továbbá alkoholos italok, pálinka és pezsgő, hiszen a macaron kombinációktól nem áll távol ez sem.

Számos tavalyi kiállító visszaigazolta már részvételét: Four Seasons Budapest, Centrál Kávéház, La Praline, Sugar!Shop, Sofitel, Desszert.Neked, Sarki Fűszeres, My Little Melbourne, Rosinante Szálloda, CinnamonRoll. A rendezvényre a kellemes francia dallamokat idén is a Recorder Magazin támogatja és ismét jön Zólyomi Zsolt parfümőr is csodálatos macaron (és más) illatokkal. Újdonság lesz a tombola, melynek bevétele jótékonysági célokat szolgál majd.

Idén a szakmai főtámogató a Goodwill National, a macaron verseny egyik kategóriája tehát a csokoládés macaron lesz. A tavaly nagy sikert arató színes macaron párnák idén is kaphatóak lesznek a helyszínen.

Sok új kiállító is debütál idén a Macaron Napon, köztük lesz egy igazi különlegesség: 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült „macaron”-nal érkezik az ÉletKonyha (http://www.facebook.com/eletkonyha).

A Macaron Nap 2014. helyszíne a Bálna Budapest makett terme lesz.

Kapcsolódó cikkeink