Magyar Sommelier Bajnokság

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 03. 15. 12:57

Evans Victoria, a budapesti Caviar&Bull étterem borszakértője (képünkön) nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka címet a márciusban rendezett 2020-as Magyar Sommelier Bajnokságon. A Magyar Sommelier Szövetség szervezésében a Gundel Étterem Erzsébet Királyné báltermében tartott döntőre hárman jutottak be az előző nap a tatai Hotel Gottwaldban megrendezett első fordulóból, amelynek során írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg. A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között a sajtó, a szakma képviselői és az érdeklődő közönség előtt mérték össze tudásukat. Feladataik között szerepelt pezsgő felszolgálása, hibás borlap javítása, adott menüsorhoz ital ajánlása és dekantálás is. Borokat és különböző párlatokat jellemeztek, illatmintákat elemeztek, és terítési hibákat vizsgáltak.

Magyar sommelier bajnokság - Victoria Evans

A neves szaktekintélyekből álló zsűri elnöke, Kozma Kálmán hirdette ki az idei verseny győztesét. Victoria mögött második helyen Tüű Péter, a Laurel Étterem, harmadik helyen pedig Angerman László, az Onyx Étterem pohárnoka végzett.

A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja győzteseinek Slezsák Zoltán elnök átadta az ezért járó plaketteket. A hat éve alapított elismerésben ezúttal a Schieber Pincészet/Szekszárd (termelő), Kató András (kereskedő), a Macok Bisztró/Eger (vendéglátó), Viniczai Sándor (szakíró) és Horkay András (oktató) részesült.//

(Kép: Facebook)

Kapcsolódó cikkeink