Magyar név is szerepel a V-Label idei Food Heroes listáján
Tóth-Czifra Zoltán a Katalóniában 2022-ben az „Év startupja” címet elnyert Real Deal Milk alapító-igazgatója nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy tejet állít elő, de a tehenek megkímélésével.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
A 2021-ben alapított, megoldásorientált Real Deal Milk precíziós fermentációs eljárást alkalmaz, amely során úgy módosítják a mikrobákat, hogy azok a tejben megtalálható fehérjéket – kazeint és tejsavót – termeljenek. A Barcelonában működő vállalkozás vezetője szerint „rengeteg a megválaszolatlan kérdés a precíziós fermentációval előállított tejtermékek kapcsán, és bár az iparág optimista a költségparitással és a termékek tömegpiaci bevezetésével kapcsolatban, egyelőre nem egyértelmű az odáig vezető út”. Úgy véli azonban, hogy ha az állati termékek fogyasztásának teljes elhagyása nem is lehetséges, akkor ezek etikus és fenntartható előállításának módját kell megtalálni.
A világ vezető vegán és vegetáriánus végjegye, a V-Label minden évben 20 olyan személyt jelenít meg Food Heroes listáján, akiknek célja az elavult élelmiszerrendszerek megújítása és a bolygó terhelése nélküli boldogulás narratívájának terjesztése. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >