Magyar gin trió a Velencei-tó mellől

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 06. 24. 21:51

Tavaly ősszel debütált az Agárdi három új terméke: az Agárdi Hungarian Dry Gin, az Agárdi Single Malt Whisky, valamint a tokaji hordóban érlelt Agárdi Rum. Párlataik – elsősorban a gin – értékesítése növekszik mind a HoReCa-, mind pedig a kiskereskedelmi szegmensben, s a termékfejlesztésben további lépések következtek.

 

Az Agárdi Főzde tulajdonosai a piaci jelzéseket figyelve ezért úgy döntöttek, hogy gin-portfóliót hoznak létre, és idén májusra az Agárdi Hungarian Dry Gin mellé elkészült két karakteres, eltérő stílusú desztillált párlatuk: a Gipsy Gin és a Chameleon Gin.

Vértes Tibor, az Agárdi társtulajdonosa és főzdemestere szerint egy gin elsősorban a boróka jellegét kell hogy hordozza, de a fiatalos és lendületes jegyeket, így a citrusos, friss, üde, gyümölcsös ízprofilt is érdemes belecsempészni.

Az Agárdi gin-portfóliója június 25-én mutatkozott be az A’ Summer Gin Party keretében a budapesti Marriott hotel teraszán. //

Kapcsolódó cikkeink