Magyar gasztronómiai napok Madridban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 22. 11:11

Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa (“Ami az asztalra kerül”) népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.

bor-bor

Győri Enikő madridi nagykövet és Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének munkatársa, ismertette a neves spanyol gasztro-újságírókkal és a műsor hallgatóival a magyar bor- és gasztronómiai kínálat nevezetességeit, illetve ezek jelentőségét turisztikai kínálatunkban.

A résztvevők a budapesti Hotel Intercontinental szakácsának Melis Róbertnek a közreműködésével kóstolhattak meg néhány ételkompozíciót, amelyeket a magyar szakácsok a madridi InterContinental Szálloda vendégei számára készítenek majd el.

A rendezvénysorozat a madridi Magyar Nagykövetség, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének együttműködésében valósul meg. Október 21-én a Hotel InterContinental egyik rendezvénytermében az érdeklődők Hungaricum termékbemutatón, szakmai előadásokon vehetnek részt és magyar borokat kóstolhatnak meg.

Ezeken a rendezvényeken a szakmai sajtó képviselői, illetve a Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok is megismerkedhetnek a magyar élelmiszeripari termékekkel és borokkal, a kalocsai és a halasi népművészeti hagyományokkal, valamint a Puskás örökség egyedi relikviáival és turisztikai kínálatunkkal. A gasztronómiai rendezvénysorozat egy sorsolással fejeződik be. (kormany,hu, Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Kapcsolódó cikkeink